Gratis online DTP voor het onderwijs: Lucidpress

lucid pressLucidpress is een online DTP-toepassing waarvan de makers beweren dat zij het beste van Apple Pages en Google Docs combineren.  Lucidpress is onder andere bedoeld voor het opmaken van dynamische digitale media of glossy prints. Je kunt er ook prima een verslag of scriptie mee vormgeven.

Lucidpress is familie van het diagrammenprogramma  Lucidchart,. Beide programma’s zijn gratis en o.a. te vinden in de webwinkel van Chrome. Inloggen kan met je Googleaccount.

Online samenwerken

Online samenwerken aan documenten is inmiddels gemeengoed geworden. Skydrive, Dropbox en Google Drive zijn daarin wellicht de bekendste producten. Persoonlijk vind ik het realtime samenwerken in Google Drive het prettigst gaan, maar de opmaakmogelijkheden zijn zeer beperkt.  In Lucidpress ligt de nadruk op de opmaak. Het vaststellen van de inhoud is dan meestal al gebeurd.

Je  kunt je Google-account gebruiken om bij Lucidpress in te loggen en je kunt rechtstreeks Googlebestanden van je Drive openen of bestanden importeren vanuit andere toepassingen.

Simpel

Opmaken gaat via een zeer simpele interface met een ‘drag and drop’-systeem. In de onderstaande video zie je dat Lucidpress een aantal overeenkomsten heeft met Google DocumentenOnline samenwerken gaat eenvoudig. Je kunt het document delen, opmerkingen plaatsen en chatten, op dezelfde manier als je in Google Documenten gewend bent.  Realtime samenwerken is mogelijk.

Dit programma is vooral geschikt als je eens iets moois wil maken, iets anders dan het standaard Worddocument. Niet alleen voor je leerlingen, maar ook voor jezelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s