Interactief stripspel: FRAMED

FRAMEDNog niet uitgekomen, maar nu al bijna een hype, belooft dit spel een goed beroep te doen op de 21st century skills.
Interactief en probleemoplossend denken. Het zijn van die kreten die af en toe voorbij komen als we het over de vaardigheden voor de 21e eeuw hebben. In het onderwijs lijkt het maar niet te vlotten om ze in het lesprogramma te verweven. Een manier om die vaardigheden te verwerven is het spelen van een denkspel.  FRAMED belooft een prachtig spel te zijn dat veel van de speler vraagt, maar hem daar dan ook rijkelijk voor beloont.

 

FRAMED is een puzzelspel op basis van een detectiveverhaal. Schuif met de kaders (frames) van het stripverhaal en pas de loop van het verhaal aan. Kan de boef ontsnappen of niet? Jij bepaalt niet alleen de lengte van het verhaal, maar ook de afloop! Iedere ‘bladzijde’ is een level, dat je oplost door de plaatjes in de juiste volgorde te zetten. De betekenis (context) van ieder plaatje hangt sterk af van de tekening er voor. De makers noemen dit ‘contextafhankelijk maken’: met je keuzes beïnvloed je de context van het verhaal.

De vormgeving is opvallend: Strip Noir. Decors en personages doen in veel opzichten aan de jaren veertig denken. Bij mij kwamen direct herinneringen aan de strips met de avonturen van Dick Bos bovendrijven.

Het spel verschijnt in 2014 in de App Store en op Steam; de precieze datum en prijs zijn nog niet bekendgemaakt. Meer info vind je op de officiële site van Framed.

Dit is de officiële trailer van het spel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.