Google Drive koppelen aan Google Site

Google Sites

Google Sites

Al een paar keer in mijn leven heb ik een gratis website gemaakt met Google Sites. Dat is niet ingewikkeld. De websites heb ik meestal voor mijn leerlingen gemaakt, als ik graag een goed doorzoekbaar, digitaal document wilde hebben met veel informatie, links, filmpjes, allerlei bestanden en bijlagen. Het bijhouden van die bestanden en bijlagen blijkt vrij omslachtig, maar gelukkig kan het simpeler. 

Het probleem

Google kent twee manieren om bestanden aan je site te hangen. Er zijn speciale pagina’s  (file cabinet) om bestanden op te plaatsen.  Bijvoorbeeld als je een reeks oefenbestanden, instructies of afbeeldingen wilt aanbieden. Ook kun je onderaan elke pagina een of meer bijlagen hangen om te downloaden. Het lastige van al die bijlagen en bestanden aan je website is dat je ze af en toe moet updaten. Je moet ze eerst verwijderen en dan pas kun je nieuwe plaatsen. Bovendien moet je die bestanden op twee plekken beheren: eerst op je eigen pc en daarna eraan denken dat je de website bijwerkt. Google zelf biedt de oplossing.

Koppel een bestand of map op je Google Drive aan je Google Site. Je beheert de bestanden op je eigen pc, in de Google Drive app, en alle updates zijn direct beschikbaar op je Google Site.

Hoe los je het op?

Een complete map aan je website hangen kan op twee manieren:

invoegen Google map

  • Op een standaardpagina kies je voor Invoegen > Drive > Map

google map aan site2

  • Op een pagina met bestanden kies je voor Toevoegen uit Drive.

In beide gevallen verschijnt er een gadget op je site met een overzicht van wat er in de map zit. Je kunt kiezen voor een thumbnailweergave (afbeeldingen) of een lijst met de inhoudsopgave van je map. Je kunt net zo veel gadgets op een pagina plaatsen als je wil.

Let op!

Vergeet niet de juiste rechten toe te kennen aan je map!
Een privémap kan niet worden geopend door je bezoekers.

Advertenties

Een gedachte over “Google Drive koppelen aan Google Site

  1. Hans van der Waal

    Bedankt voor de duidelijke uitleg, Heb 10 jaar VWO examens voor M&O zo gemaakt dat de student de opgave met iedere keer andere variabelen kan maken. Heb ze nu nog gemaakt met Excel en VBA maar gezien alle technische veranderingen, die bij Microsoft op dit moment voor mijn gevoel dwars door elkaar lopen denk ik er hard over om maar helemaal over te gaan op google en javascript.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s