Google Presentaties uitgebreid

Google_Drive_logoWaar Google Presentaties voorheen een armzalige vertoning was, kruipt het programma nu steeds meer naar PowerPoint toe. Ook neemt het gebruiksgemak toe. Sinds maart 2014 kun je afbeeldingen in je dia-presentatie nog beter bewerken, direct binnen je diashow. Niet wereldschokkend, wel handig.

Google Presentaties is het online presentatieprogramma van het gratis Google Docs. Net als bij de rest van de de Google Docs-familie kun je de dia’s in Presentatie delen en online bewerken, Eventueel gelijktijdig met anderen. Juist vanwege dat laatste gebruik ik het steeds vaker in plaats van het iets loggere PowerPoint.

Een goede presentatie ben jij! En niet het programma, want dat ondersteunt slechts jouw verhaal. Presentatie is primair een visueel programma en dus moeten je afbeeldingen er goed uitzien, Het aanpassen en bewerken van afbeeldingen is een nuttige functie in het voorbereiden van je presentatie.

Bijsnijden, randen toevoegen en de afbeelding in een vorm zetten zijn drie nieuwe mogelijkheden om afbeeldingen binnen je presentatie te bewerken.

In onderstaande screenshots zie je hoe je deze effecten snel kunt bereiken.

bijsnijden - knopjeSelecteer de afbeelding en in de werkbalk komt o.a het icoontje voor bijsnijden in beeld. Pas de uitsnede aan.

 

bijsnijden

Selecteer de afbeelding en zet deze in een vorm (mask) door op het pijltje voor een vervolgkeuzelijst te klikken (naast het bijsnij-icoontje) .

vorm geven 03

Niet alleen tekstvakken, maar ook afbeeldingen kun je nu een rand naar keuze geven. Dikte en randtype zijn instelbaar

tekst met vulling en rand

Veel plezier ermee!

 

Update 10 mei 2014:
Inmiddels is deze functionaliteit uitgebreid naar alle onderdelen van Google Docs.
(bron: TNW)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s