Spiksplinternieuw multimedia-presentatieprogramma: Sway

swayVandaag (1 oktober 2014) onthulde Microsoft op zijn Office Blog een geheel nieuw multimedia presentatieprogramma dat luistert naar de naam Sway (spreek uit: [swee].)

Het lijkt erop dat Microsoft hiermee zijn eigen ‘PowerPointkiller’ heeft gepresenteerd, al lijkt het programma niet op de traditionele, stijve diashow. Met dit programma kun je dynamische content creëren met behulp van bronnen als Facebook, Twitter, YouTube en One Drive. Daarmee wordt het eerder een multimediaal boek.
Er zijn heel veel stijlen en lay-outs om uit te kiezen. En als ontwerpen niet je sterkste kant is, dan adviseert Sway jou met de ‘remix-knop’ om kleurstellingen uit je bronnen te gebruiken. Alles wat je wil doen, kun je realiseren met een ‘drag and drop’-interface. Bovendien kun je voor je publiek veel verschillende navigatiepaden invoeren. Bouwen kan zowel op een pc (laptop) als op een tablet of smartphone.

Als je werk eenmaal af is, kun je het delen met behulp van een link, een embedded code voor een website of op een social mediaplatform. Ook handig: een presentatie in Sway wordt automatisch geoptimaliseerd voor de schermafmetingen waarop je afspeelt. In onderstaande promotievideo zie je hoe je met Sway werkt.

Wie meer wil weten kan het beste naar de website gaan. Daar kun je je inschrijven voor de wachtlijst voor vroege gebruikers. Natuurlijk heb ik dat direct gedaan.

swaylistEr wordt wel van je verwacht dat je feedback geeft op het ontwerp en de werking van het programma. Bovendien vind je op de website van Sway een paar voorbeelden. Deze nieuwe applicatie ziet er veelbelovend uit voor het onderwijs, al was het alleen maar omdat hij op alle platformen en alle browsers werkt. Niet in de laatste plaats op allerlei mobiele apparaten. In de onderstaande video vind je wat achtergrondinformatie over dit nieuwe product van Microsoft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s