Hi Tech in hedendaags onderwijs

TECHNOLOGY-LAB_VISUALEr moet meer aandacht komen voor technologie in het onderwijs, vindt Jeroen van der Veer, voorzitter van het Platform Bèta Techniek. Niet alleen als vak in het vmbo, maar ook in andere opleidingen.

Vrijdag 5 december vertelt hij over zijn passie voor technologie in het televisieprogramma RTLZ.

Hieronder staat de samengevatte berichtgeving die ik op internet vond.

Na het vmbo en het mbo ben je niet uitgeleerd in de techniek. Integendeel. Oud-Shell-topman Jeroen van der Veer is sinds 2012 voorzitter van het Platform Bèta Techniek. Hij pleit voor meer technologie in het onderwijs én meer technische vakmensen. Ten onrechte wordt technoloie geassocieerd met lager en middelbaar beroepsonderwijs. Er is veel meer mogelijk.

Een mooi voorbeeld van technologie in het onderwijs vindt hij het DAF Technology Lab dat volgend jaar bij Tilburg University in gebruik zal worden genomen.

Max Louwerse (Hoogleraar Cognitieve Psychologie en Artificiële Intelligentie Tilburg University) is initiatiefnemer van het DAF Technology Lab. Vanaf halverwege 2015 zullen studenten aan de Tilburg University in dit lab door middel van augmented en virtual reality situaties uit hun vakgebied op interactieve wijze kunnen trainen en ervaren. Een nieuwe ontwikkeling in het onderwijs.

De studieomgeving is een tot leven gebrachte, gesimuleerde omgeving. Het lab geeft studenten de mogelijkheid om de wereld om zich heen uit te proberen en te onderzoeken. Het lab biedt ruimte aan een groep van 20 tot 25 studenten.

Het DAF Technology Lab is overigens niet alleen bedoeld voor technische opleidingen. Het geeft studenten en onderzoekers in economie, rechten, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen de mogelijkheid te onderzoeken hoe mensen denken, zich gedragen en acteren in diverse rechterlijke, economische, medische en onderwijsomgevingen. Daarmee onderscheidt het lab zich van andere, meer technisch georiënteerde labs. De nadruk ligt op onderwijs en onderzoek gericht op het begrijpen en het verbeteren van de maatschappij.

Lees meer over het vak technologieheader openbare site

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s