Google maakt TeleStory & Toontastic gratis voor iedereen

google-lptGoogle gaat door met zijn weggeefacties. Vorige week werd bekend dat Google Earth Pro volledig gratis is geworden. Deze week komen daar twee iOS-apps bij:  Toontastic en TeleStory. Beide verhaal-apps zijn afkomstig van uitgeverij Launchpad. Alle in-app-aankopen zitten voortaan in de gratis versie. 

Toontastic is geschikt voor de iPad . Je kunt  je eigen stripverhaal maken. Toontastic kenmerkt zich door de ‘story arc’, die leerlingen ondersteunt bij het structureren van het verhaal. Als je verhaal klaar is, kun je het publiceren of bewaren op je iPad, zodat je het kunt hergebruiken. De app is geschikt voor alle leeftijden. Dit is de commerciële trailer – met de bekende Amerikaanse bombarie:

Telestory is gemaakt voor iPhone en de iPad. Met de augmented reality videocamera laat je je fantasie de vrije loop. Kinderen nemen filmpjes op en schrijven hun verhalen. Met behulp van video-effecten wordt het verhaal aangekleed. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, zoals nieuwsberichten, monsters en SF. De commerciële trailer voor Telestory staat hieronder:

Wat kun je ermee in de klas? Misschien heb je nog geen idee. Daarom heeft de uitgever een aantal voorbeelden verzameld op LaunchpadEDU.

Google lijkt er een gewoonte van te maken populaire, betaalde apps op te kopen en ze gratis beschikbaar te maken. Snapseed (fotobewerking, vergelijkbaar met Instagram) en WordLens (optische  vertaal-app) zijn twee recente voorbeelden. Ik ben benieuwd naar wat er volgt.

Een gedachte over “Google maakt TeleStory & Toontastic gratis voor iedereen

  1. Pingback: Google maakt TeleStory & Toontastic gratis ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.