Grafische rekenmachine online

logo GFreeGrafische rekenmachine vergeten? Of te duur om verplicht te (laten) aanschaffen? Geen probleem meer. Er zijn mooie, gratis toepassingen online te vinden met vrijwel alle benodigde functies die een dure grafische rekenmachine ook heeft. En er is heel veel fraais te vinden!

Via Free Technology 4 Teachers werd ik geattendeerd op een nieuwe online toepassing:  Graph Free. Dat is een online grafische tool voor studenten en docenten. Op Graph Free kunnen je coördinaten  handmatig invoeren of je voert een vergelijking in waarmee een grafiek gegenereerd wordt. Elke grafiek kunkan vervolgens worden opgeslagen als een afbeelding en is dus te gebruiken in een document of presentatie. Graph Free heeft een handige serie instructievideo’s en een uitgebreide gids voor nieuwe gebruikers.

Toepassingen voor onderwijs

Graph Free biedt een mooi alternatief voor sommige dure grafische rekenmachines en apps. Voor veel middelbare scholieren bevat Graph Free alle functies die zij nodig hebben. GraphFree kan ook worden gebruikt door docenten voor het eenvoudig downloaden van een blanco grafiek voor opdrachten op papier.

Een paar voorbeelden:

voorbeelden

Chrome

Chrome(book)gebruikers kunnen ook eens kijken bij deze Chrome-apps: Desmos of Flooplot.

Je kunt ook eens kijken op de website graph.tk.  De gegenereerde grafiek kun je als afbeelding opslaan of snel met een klik op je klembord zetten. Graph.tk biedt de mogelijkheid de grafieken van meerdere grafieken te combineren. Doordat de afbeelding in lagen is opgebouwd kun je grafieken aan en uitzetten, zonder eerst functies te hoeven wissen of opnieuw in te voeren..

Google

Ook Google biedt de mogelijkheid een interactieve grafiek op te roepen. Type bijvoorbeeld: sin(x) in het zoekvenster en er verschijnt een interactieve grafiek van een sinusgolf. Type je meerdere functies, gescheiden door een komma, dan verschijnt een samengestelde grafiek.

Voorbeeld: x/2, (x/2)^2, ln(x), cos(pi*x/5) levert onderstaande grafiek op.

samengestelde grafiek Opslaan lukt niet, maar met een goede schermafdruk kom je ook een heel eind. Google heeft een bescheiden uitleg op zijn website staan.

Advertenties

Een gedachte over “Grafische rekenmachine online

  1. Pingback: Grafische rekenmachine online | Technologie in ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s