Plaatjes uit een pdf peuteren

extract-image-document-840x420Een plaatje toevoegen aan een tekstdocument of een presentatie is een fluitje van een cent. De omgekeerde weg, een plaatje uit een bestand halen (extraheren), is vaak een lastige klus

De snelste en gemakkelijkste oplossing is meestal het maken van een screenshot. Dat gaat dan weer ten koste van de kwaliteit. Je moet bijsnijden of het plaatje alsnog door een fotobewerkingsprogramma halen. Je hebt een afbeelding met een lage resolutie, terwijl je liever over het HR-origineel beschikt.  Op de website MAKEUSOF vond ik een aantal handige tips en trucs.

Er zijn verschillende manieren om afbeeldingen uit een bestand te halen. In de toepassingen van MSOffice (Word, PowerPoint) kun je rechtsklikken op het plaatje en daarna in het snelmenu kiezen voor opslaan als afbeelding. Probeer ook eens het document op te slaan als een webpagina – gefilterd. De afbeeldingen komen in een aparte map te staan. Deze kan rommelig ogen, maar over het algemeen zijn de gewenste afbeeldingen snel terug te vinden.

Extraheer met behulp van Office Extraction Wizard

Als je geen zin hebt om door rommelige mappen met afbeeldingen te bladeren, dan kun je de Office Extraction Wizard downloaden en installeren.  Dat is gratis open sourcesoftware. Een wizard leidt je door het proces van input naar output. PDF’s zijn een stuk lastiger open te breken dan Office-documenten. Er zijn online toepassingen zoals ExtractPDF.com, ook gratis, maar die zijn meestal beperkt. Ze kunnen alleen kleine bestanden aan, ze halen maar paar plaatjes voor je uit het document, ze werken lang niet altijd goed en bij documenten met gevoelige inhoud is het zelfs af te raden om ze via het internet te up- en downloaden.

De PDF Image Extraction Wizard kan wel afbeeldingen uit je PDF peuteren, maar is niet gratis. De goedkoopste versie kost $ 14,95. Ook programma’s die een PDF naar Word omzetten (of een vergelijkbaar proces) halen plaatjes er vaak wel uit.


Heb jij een handige tip voor het extraheren van beelden van een PDF of Office-document? Ken je van een geweldig hulpmiddel om foto’s uit een scala van bestandstypen te grijpen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

Advertenties

2 gedachten over “Plaatjes uit een pdf peuteren

  1. Pingback: Gelezen op ‘t Web: Interessante artikelen, tips en webtools [217] | Vanaf de Zijlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s