Computervaardigheden en programmeren verplicht op steeds meer vo-scholen VS

leertoetsOmdat computervaardigheden en programmeren een steeds belangrijker rol gaan spelen op de arbeidsmarkt, zijn deze vakken als verplicht onderdeel opgenomen in het examenprogramma van 25 staten van de VS.  Dat is een verdubbeling van het aantal staten sinds 2013. Daarnaast wordt in een groot aantal districten programmeren al heel vroeg in het curriculum opgenomen, soms al voor kleuters.

De toegenomen aandacht voor computers en computervaardigheid wordt ingeven door de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven, waar voor hoger gekwalificeerde banen een steeds groter beroep wordt gedaan op kennis en kunde rondom computers.

Het is voor leerlingen niet voldoende af en toe een lesje programmeren of pc-vaardigheid te volgen. Daarom is er ook aandacht voor leerkrachten die moeten leren hoe ze het curriculum ontwikkelen voor dit vak en hoe ze een reeks samenhangende lessen gaan geven. Deze ontwikkeling is onderdeel van de stimulering van de zogeheten STEMvakken (science, technology, engineering, and mathematics).

Bron: Educationdive

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s