Google Maps is vernieuwd

google-maps-for-educationEen tijdje geleden is de nieuwe vormgeving van Google Maps uitgerold. Misschien heb je het niet eens gemerkt en vraag je je af hoe de oude versie er ook alweer uitzag. De kaart is niet langer een handig navigatiemiddel, maar wordt steeds meer een commerciële interface.

Zeven jaar geleden verschenen de eerste rode stippen op de kaart: bedrijven en markante punten. Inmiddels zijn de stippen vervangen door icoontjes en zijn er de lichtrood gekleurde zones bijgekomen. Dat zijn plekken waar interessante dingen gebeuren. Meestal gaat het om winkels en horeca.

2016-09-07_094226

Groningen

Als je inzoomt op zo’n gebied, schieten nieuwe icoontjes als paddenstoelen uit de grond en worden de gebouwen waar zich iets afspeelt met een kleurtje gemarkeerd. Het stratenplan is lichter geworden en verschuift naar de achtergrond.

2016-09-07_094726

Binnenstad van Groningen

Elk icoontje is aanklikbaar, toont vervolgens een pop-up met een afbeelding van Streetview en markeert de locatie op de kaart.

2016-09-07_103738

 

Onderwijs

Naast de commerciële invalshoek zijn er natuurlijk ook mooie dingen voor het onderwijs aan deze nieuwe versie. Bezienswaardigheden, zoals musea en markante gebouwen, worden ook aangegeven.

Dat Google Maps meer is dan alleen een kaart, laat Google zelf zien op de website Google Maps for education.

Houd echter altijd voor ogen dat deze kaarten een subjectieve weergave zijn. Voor een écht objectieve kaart zul je je uiteindelijk toch op een stafkaart moeten verlaten.

2016-09-07_104219


Bron: Slate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s