Controleer je lijst met favorieten: Bookmark Checker

2017-02-07_090302Webbrowser Chrome kent vele extensies. Of ze nuttig zijn mag iedere gebruiker gelukkig zelf beoordelen. Sommige springen eruit omdat ze een interessante functie hebben. Zelf ben ik erg gelukkig met de Bookmark Checker. Al was het alleen maar omdat het geen opdringerige extensie is en hij echt heel veel werk uit handen neemt. Hoe vaak contoleer jij of de links naar je favorieten nog werken? Ik deed het nooit, totdat ik Bookmark Checker ontdekte. 

Favorieten bewaren

2017-02-07_090631Als je van plan bent een website vaker te bezoeken kun je het adres als favoriet bewaren door een zogeheten bookmark te plaatsen. Je zet het webadres (URL) in een lijstje met favorieten door op het sterretje in de rechterkant van je adresbalk te klikken. Na verloop van tijd heb je een flinke verzameling.

Webbeheerders hebben de gewoonte af en toe inhoud te verplaatsen of te verwijderen. Dan stuurt een klik op je bookmark je naar een niet-bestaande of verkeerde webpagina. Het is ronduit frustrerend als je op een favoriet klikt en tot de ontdekking komt dat die leuke webpagina vol handige tips en trucs, of je favoriete recept, opeens niet meer bereikbaar is.

Al je bookmarks periodiek controleren is onbegonnen werk. Bookmark Checker controleert ze binnen een minuut voor je.

Installeren

2017-02-07_090153In de Chrome Web Store zoek je de extensie Bookmark Checker op. Voeg deze toe aan Chrome door rechtsboven te klikken. De extensie nestelt zich naast het adresvenster in je browser.

2017-02-07_084523Klik op het icoontje om de extensie te openen, kies de gewenste controlemethode en klik daarna op ‘check’. Hij gaat aan het werk. Vraag een rapport op en binnen enkele seconden heb je een keurig overzicht van alle favorieten waar iets mee aan de hand is, inclusief het foutnummer en verbeteropties.
2017-02-07_091057

Kies nu of je wil aanpassen (edit) verwijderen (delete) of – indien de website wordt geblokkeerd – deze op je whitelist te zetten. Klaar!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.